USEIN KYSYTTYÄ


Kokosin tähän muutamia asioita, joita minulta eniten kysellään ja vastailin niihin lyhyesti.

Miten neuvoisit aloittelijaa?

-Keksikoristelun tärkein osuus on pikeerin oikeanlainen koostumus, koristelutarkoituksesta riippuen. Perehdyn eri koostumuksiin tarkemmin pikeeri-osiossa ja blogin puolella. Koristelussa pääsee alkuun hyvin pienellä panostuksella ja välineillä. Löydät täältä käyttämäni tarvikkeet.


Miten voin tilata sinulta keksejä?

-Tällä hetkellä en valitettavasti tee keksejä tilauksesta/myyntiin.


Mistä saat inspiraation kekseihisi?

-Inspiroidun monista asioista, esimerkiksi kankaista, tapeteista, koruista ja koriste-esineistä. Inspiroidun toki myös muiden keksitaiteilijoiden töistä, mutta yritän välttää suoraa kopiointia ja pyrin aina mainitsemaan inspiraation lähteen, koska se on kohteliasta ja kunnioittavaa.


Minkälaisia värejä käytät?

-Käytän pikeerin värjäämiseen geelimäisiä elintarvikevärejä, joista käytetään myös nimitystä pastaväri. Suosikkimerkkejäni ovat ProGel, Americolor sekä Colour Splash. Sekoitan kaikki värini itse ja harvoin käytän vain yhtä väriä. Värien sekoittamiseen käytän todella paljon aikaa. Pikeerin maalaamiseen käytän pastavärien lisäksi myös tomuvärejä.


Miten kasvattaa tilin suosiota sosiaalisessa mediassa?

-Tätä kysytään minulta Instagramin puolella lähes viikottain ja tähän vastaaminen on aina yhtä hankalaa. Kun perustin tilin Instagramiin, en koskaan odottanut sellaista suosiota. En ole tehnyt tietoisesti töitä tilini kasvattamisen eteen, en esimerkiksi ole käyttänyt rahaa mainostamiseen. Olen lähtökohtaisesti todella ujo enkä pidä itseni esille tuomisesta tai huomion keskipisteenä olemisesta. 

Asia, johon neuvon kiinnittämään huomiota on aktiivisuus, Instagramin algoritmien tiet ovat tutkimattomat, mutta ainakin postaaminen tasaisin väliajoin on suotavaa (pyrin itse julkaisemaan vähintään kolme kuvaa viikossa). Ole mukava. Kommentoi, Tykkää, Jaa. Sanonta "We rise by lifting others" ei ole tuulesta temmattu. Aikani sosiaalisessa mediassa käytän lähinnä kommentoiden muiden kuvia, kannustan vasta-alkajia, kehun, kiitän saamistani kehuista ja neuvon osaamiseni mukaan tai ohjaan kokeneempien leipureiden sivuille.

Olen henkilökohtaisista syistä pitänyt taukoa niin Instagramista kuin keksien tekemisestäkin sekä kesän 2021 että alkuvuoden 2023 ja tauot näkyvät selkeästi seuraajamäärän kasvun pysähtymisenä. Eli aktiivisuus on tärkeää mikäli seuraajamäärää haluaa kasvattaa.